Open gehele jaar van woensdag t/m zondag van 10.30 tot 18.00

Menu

Menukaart

Sfeervol – buitenleven – (h)eerlijke koffie en thee – puur – soep – picknick – veldboeketten
haardvuur – salades – vergaderen – ambachtelijk – taart – bruiloft – eerlijke producten
verse sapjes – muffins – high tea – live muziek – table d’hôte

Het petit café De Oranjerie in het prachtige Carolinapark in Dieren dompelt u onder in deze sfeer. De volledig in stijl
gerestaureerde Oranjerie biedt plaats aan een knus petit café met tal van mogelijkheden. U bent van harte welkom!
Ook voor familiefeesten, vergaderingen, reunies of kinderfeestjes op maat.

De Oranjerie is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.30 tot 18.00 uur.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leren in de Oranjerie het horecavak
van ervaren medewerkers. De Oranjerie, petit café, een leer-werkbedrijf van Buitenpoort Catering.

_BV46775

Het Carolinapark & de Oranjerie

Het Carolinapark is één van de oudste buitenplaatsen aan de Veluwezoom, midden in het oude dorp van Dieren. In september 1941 verwierf de gemeente Rheden het huis met het park, tuinhuis, kwekerij, tuinmanswoning en duiventil uit het nalatenschap van Mejuffrouw J. Haitzema Viëtor. Aan haar voorwaarde dat het park opengesteld zou worden voor het publiek werd gehoor gegeven.

Het huis werd ingericht als bureau voor de gemeentepolitie en is in 2003 geheel gerenoveerd. In het park staan nog steeds bomen van zo’n 120 tot 145 oud. Dit betekent dat het park omstreeks 1870 reeds een opknapbeurt heeft gehad. In 2009 heeft een park de laatste grote metamorfose ondergaan.

De Oranjerie was in 1916 oorspronkelijk gebouwd als tuinhuis en had een multifunctioneel karakter. In het gebouw bevonden zich een werkplaats, een brandstofopslagruimte, een bergplaats met ruimte voor kleinvee, een wasplaats en de eigenlijke Oranjerie (van het Franse oranger: sinaasappelboom; een gebouw waar men ‘s winters de kuipplanten bewaart, die ‘s zomers buiten staan). Aan de voorzijde bevond zich een kippen- en fazantenren (tegenwoordig ziet men alleen de twee muurtjes met de gaten voor de stok). Het tuinhuis wordt nu in zijn geheel Oranjerie genoemd.

Het was een lang gekoesterde wens van veel bewoners van Dieren Zuid om de Oranjerie weer een functie te geven die een dergelijk gebouw op zo’n prachtige locatie verdient. De Gemeente Rheden heeft in 2001 het initiatief genomen om samen met Stichting Oranjerie Dieren en Siza plannen uit te werken om van de Oranjerie een theehuis te maken.

or 1

De Stichting Oranjerie Dieren is dankzij subsidies van lokale en provinciale overheden, bijdragen van stichtingen en particulieren erin geslaagd om de benodigde financiën voor deze renovatie te verwerven. Op 16 september 2011 is het officieel geopend en werken mensen met een beperking onder begeleiding van Siza als horecamedewerkers in de Oranjerie, petit café.

De Stichting Vrienden van de Oranjerie Dieren heeft in de jaren voor de opening reeds veel activiteiten op cultureel/artistiek/maatschappelijk gebied georganiseerd in het Carolinapark, om zo het park weer levend te maken. Voorbeelden zijn gratis filmavonden, picknicken tijdens een zwoele zomeravond, spelletjesmiddagen Voor kinderen, herdenkingen bij het monument in het park en lunch- en/of middagconcerten.

Deze Stichting is dit, samen met medewerkers van De Oranjerie, petit café blijven doen. Zo is er elke eerste zondag van de maand live muziek te beluisteren, zijn er in de zomer tal van gezellige buiten activiteiten en met kerst een sfeervolle kerstmarkt.

Voor minimaal 25 per jaar kunt ook u ‘vriend-van’ worden. Tekent u nu in voor drie
jaar dan krijgt u als welkomstgeschenk het door ons uitgegeven boek ‘Buitenplaats Carolinapark Dieren’.

We zijn heel blij dat u deze kaart bekijkt en iets gaat bestellen. Op die manier helpt u bij aan het in stand houden van dit initiatief. Voor straks wensen we u, ook namens alle medewerkers van De Oranjerie, vast ‘eet smakelijk’, ‘bon voyage’ en ‘welkom voor uw volgend bezoek’.

De Oranjerie, Siza & Buitenpoort Catering

Na de renovatie van het pand door Stichting De Oranjerie, is zorgverlener Siza in 2011 het sfeervolle lunchcafe gestart waar twaalf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leer-werk plek gevonden hebben.

In April 2014 is Siza de samenwerking aangegaan met Buitenpoort Catering.

Buitenpoort Catering is met haar staat van catering-dienst een gerenommeerde speler in de party wereld. Al 30 jaar worden bruiloft, diner, opening, receptie en jubileum met passie verzorgd.
Buitenpoort Catering streeft naar een maatschappelijk betrokken onderneming,
waar een aantrekkelijk imago er voor zorgt dat haar enthousiaste werknemers met passie hun
vakmanschap tonen om zodoende een waarde te creëren voor haar gasten!

Met ervaren horeca leermeesters toont Buitenpoort Catering de twaalf leerlingen
van De Oranjerie alle kneepjes van het vak. Ook krijgen zij de kans om via het ROC de opleiding horeca-assistent te volgen. De leerlingen kunnen zo in een beschutte omgeving kennis en ervaring op doen die ze later in de reguliere horeca kunnen inzetten.
De persoonlijke begeleiding van de leerlingen is in handen van Siza.

WP_000315

Lunchcafe De Oranjerie verzorgd een (h)eerlijke lunch, maar ook voor koffie met gebak of een high tea zijn de gasten meer dan welkom. De openingstijden zijn van woensdag tot en met zondag van 10.30 tot 18.00.

_BJ80092bc

Ook besloten feesten zijn mogelijk.

Bekijk de menukaart.

Iets te vieren? Kijk bij arrangementen